perjantai 13. tammikuuta 2012

Kakkumaistiaisia

Olimme mieheni kanssa kakkumaistiaisilla. Maistiaiset olivat joulun jälkeen, oikein hyvään saumaan jouluähkyn päälle. Siskoni loihtii hääkakkumme sekä muut kahvipöydän tarjottavat. Hän oli tehnyt tulevasta kakusta miniversion ja loihtinut 10 erilaista täytevaihtoehtoa.

Täytteet olivat toinen toistaan ihampia. Maistoimme mm. valkosuklaamoussea&mustikkaa, kinuskia&puolukkaa, valkosuklaamoussea&marinoitua kirsikkaa, suklaamoussea&bousenmarjaa. Valinta oli hyvin vaikea, sillä kakussa on vain kolme kerrosta. Päätimme, että kerrokset saa täyttää eri täytteillä. Makumme menivät hyvin yksiin mieheni kanssa, onneksi, muuten olisi tullut tappelu.

Monelle hääparille ei välttämättä tule mieleen lähteä kakkumaistiaisille ennen häitä. Yleensä kakku otetaan pitopalvelun kautta ja valitaan siihen joku yleisimmistä täytteistä mitä listalta löytyy. Mutta miettikääpä, eikö olisikin ihanaa käydä kakkumaistiaisilla ennen häitä? Maistella erilaisia vaihtoehtoja ja vertailla. Näin voi olla varma, että suurena päivänä kakku maistuu juuri siltä kuin pitääkin.
Sama juttu ruuan kanssa. Itse ainakin haluan olla varma, että vieraille tarjotaan vain parasta ja siksi menemme ruokamaistiaisillekin etukäteen. Ruokamaistiaisista lisää ensi viikolla.


Alla kuvassa minikakku, joka on kuorrutettu kermalla, siksi epätasainen pinta. Oikeaan kakkuun tulee pinta vaahtokarkin makuisesta sokerimassasta ja siitä tulee täysin sileä ja kiiltävä. Miniversiossa on hopeakuulia, mutta oikeaan kakkuun tulee timantteja ja aitoja ruusuja.


Pääsimme maistamaan myös tulevia "konvehteja". Kuten kuvasta näkyy ei tarjolla ole ihan peruskarkkeja. Kukka on suklaatryffeliä, keskellä on kinuskia ja marinoitu kirsikka. Aivan törkeän hyvää. Toivottavasti vieraat eivät ole ihan ähkyssä häidemme jälkeen ;)

 Kahvipöytään tulee paljon muutakin tarjottavaa, mutta en vielä paljasta kaikkea tässä vaiheessa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti