torstai 30. lokakuuta 2014

Ideoita pikkujoulumeikkiin

Viime postauksessa kerroin vinkkejä juhlapukeutumiseen. Kun vaatteet on valittu on meikin aika. Kaikki lähtee hyvästä ihonhoidosta, silloin meikkikin näyttää kauniimmalta. Jos juhlat ovat työpäivän päätteeksi kaikista parasta on pestä aamusta asti ollut meikki pois ja tehdä kokonaan uusi alusta loppuun. Koska juhlailta todennäköisesti venyy myöhään, ehkä jopa seuraavaan aamun. (jos et pesisi meikkejä pois töiden jälkeen olisit ollut samoilla meikeillä vuorokauden, ei hyvä ihon kannalta)

Puhdistuksen ja kosteutuksen jälkeen meikkaaminen alkaa meikkipohjasta. Meikkivoide on tärkeä tuote, sillä meillä suomalaisilla on punaisen kirjava iho, siihen on turha sutia mitään meikkiä ennenkuin ihon väri on tasoitettu. Jos ihosi kiiltää helposti laita meikkivoiteen alle primer. Jos taas ihosi on kuiva ihon heleyttä (esim. Lumene) pitää ihosi "kosteana" Irtopuuteri kiinnittää meikkivoiteen, kivipuuterilla voi meikkiä fiksailla illan mittaan.

Vaaleat kohdat ovat valokynälle, tummat aurinkopuuterille. Muista vähemmän on enemmän.
Kun pohjameikki on kunnossa on muun meikin vuoro. Päätä haluatko korostaa enemmän silmiä vai huulia. Jos valitset tumman silmämeikin, sitä kannattaa tasapainottaa kevyellä huulimeikillä.

Värikäs silmämeikki on in myös juhlameikissä. Ja se saa kimaltaa.

Tumma silmämeikki erottuu parhaiten iltahämärässä. Mitä tummempia luomivärejä käytetään sitä tärkeämpää on hyvä häivytys. Muuten luomiväri näyttää läntiltä ja suttuiselta.


Klassinen smokey eyes syntyy mustalla ja valkoisella luomivärillä. Musta on kuitenkin mielestäni aika kova väri monelle, koska valtaosa suomalaisista on hyvin vaaleita. Harmaan ja ruskean sävyt ovat pehmeämpiä.

Hyviin meikkisiveltimiin kannattaa panostaa, niin meikkaaminen helpottuu huomattavasti. Hyvät siveltimet kestävät oikein hoidettuina eliniän. Meikkituotteilla on väliä, panosta laatuun, niin meikkisi kestää kauniina koko juhlaillan,

Jos pidät kunnon punaisista huulista, silmiin usein riittää rajaukset ja ripsiväri. Pohjusta huulet meikkivoiteella ja tee rajaus. Huulten rajaus kannattaa aloittaa ulkoa sisäänpäin, näin saat huulten kaarista täyteläiset. Väritä rajauskynällä huulet, niin saat vielä kestävämmän pohjan. Levitä huulipuna siveltimellä, jotta saat ohuen kerroksen. Lisää päälle vielä kiiltoa ja avot! Kiiltopuna on myös hyvä vaihtoehto. Kannattaa valita hoitava ja kosteuttana puna/kiilto, sillä tähän vuoden aikaan huulet rohtuvat helposti.

Oikean värinen huulipuna kirkastaa kasvoja ja saa hampaat näyttämään valkoisemmilta. Jos ihosi on punapohjainen valitse kylmiä sävyjä, lämpivät sävyt taas sopivat keltapohjaiselle iholle.

Poskipunaa ei kannata hirveästi juhlameikkiin lisäillä, sillä tanssiessa iho saattaa punoittaa itsestään. Aurinkopuuterilla on helppo muotoilla kasvoja. Lisää sitä poskiluun alle (kaventaa poskia ja poskipäät korostuvat kauniisti) leukaperiin (häyvyttää kaksoisleuan) ja keveysti hiusrajaa sipaistuna aurinkopuuteri kehystää kasvot.

Jos et ehdi tehdä meikkiä alusta loppuun uusiksi, lue arkimeikistä juhlameikiksi vierasbloggaukseni Beautyfyn blogista.

Kaikista parhaiten juhlatunnelmaan pääsee viriyttämään varaamalla ajan meikkaajalle. Silloin voit olla varma, että meikki on upea ja kestää vaikka seuraavaan aamuun ;)
Seuraavassa postauksessa kerron vinkkejä juhlakampauksiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti