sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Tyylikkäästi raskaana osa 1: arkipukeutuminen

Tällä hetkellä moni ystäväni odottaa vauvaa. Olen saannut paljon kyselyitä raskausajan tyylistä ja pukeutumisesta. Ajattelin jakaa vinkkejä kaikille odottajille, joten kokosin tähän postaukseen ideoita arkipukeutumiseen. Raskaus muuttaa naisen vartaloa. Pullistuva masu voi tuoda pukeutumispulmia. Mielestäni raskausaikana masua saa ja pitää korostaa tyylikkäästi. Älä siis pukeudu kamaliin telttapaitoihin!

Tyyliään ei tarvitse menettää odotusaikana
Itse en shoppaillut mammaosastolla odotusaikanani, kuin kerran ostamassa masutuubeja. En halunut tuhlata rahaa vaatteisiin, joita pidän muutaman kuukauden. Tiesin myös, ettei minusta tule suurperheen äitiä, joten mammavaatteille ei olisi ollut myöhemminkään käyttöä. Miten sitten pukeuduin? Omiin vaatteisiini, niin kauan kun ne mahtuivat. Kun omat paidat jäivät lyhyiksi ostin pitkiä neuleita ja tunikoita.
Hyvin istuvat housut, vartalonmyötäinen pusero sekä jakku/neuletakki on helppo arkiasu. Itse viihdyin tälläisissä asuissa. Asustin trikoopaitoja erilaisilla neuleliiveillä ja koruilla.


Trikoomekot olivat oikein hyviä odotusvaatteita.
Joustava on raskausajan juttu! Joustavat pitkät trikoopaidat ovat mainioita mahan kasvatuksessa.
Kietaisupaidat ja mekot ovat täydellisiä raskausajan vaatteita, sillä niitä pystyy säätelemään pitkään. Odotuksen jälkeen ne myös toimivat imetyspaitoina.


Kietaisumalliset neuletakit menevät pitkään. Loppuvaiheessa, kun takki ei mene enää kiinni voi sitä pitää auki ja sitoa vyön selän taakse.

Maximekot, mitä mahtavin vaate, jos odotat kesällä. Yhdistä mekkoon sandaalit tai balleriinat. Viileällä säällä heitä niskaan bolero tai lyhyt takki, niin kadonnut vyötärö tulee esiin. Voit korostaa masuasi vielä vyöllä.
Raskaus ja korkokengät? Korkoilla voi kipittää niin pitkään kuin hyvältä tuntuu. Itse jouduin luopumaan koroista puolen välin tienoilla, koska jalat olivat niin turvoksissa ja painoa paljon. Silloin löysin kiilakorot, joihin jäin koukkuun. Jos kiilakorotkin ahdistavat matalat kengät ovat paras vaihtoehto. Kengän pohjaan on syytä kiinnittää huomiota talvella, että pysyy pystyssä.
Mitäs sitten, kun housut eivät enää mahdu kiinni? Voit ostaa mamapöksyt joustovyötäröllä tai tehdä kuten minä tein: ostin eurokankaasta leveää napinläpi kuminauhaa housuihin ja voit käyttää vanhoja housujasi, tähän päälle laitoin masutuubin ja vielä pitkän paidan. Eli kukaan ei huomaa mitään ;)
en ole kuvassa
Loppuaikana kaikki vaatteet tuntuivat tukalilta, joten liikuin olohousuissa, mutta en missään pieruverkkareissa, vaan ostin mustat tyylikkäät olohousut, joita ei edes huomannut olohousuiksi muuta kuin läheltä. Olohousuihin yhdistin neulepuseron ja nilkkurit. Olin viimeisilläni talvella. Siltikään en ostanut mamma talvitakkia. Miksi? Koska liikuin ulkona niin vähän, joten mielestäni se olisi taas ollut turhaa tuhlaamista, eivätkä äitiystakit herättäneet ostohalujani mitenkään. Eli kuljin siis talvella takki auki? No kyllä. Kuten jo kerroin olin ulkona hyvin lyhyitä aikoja kerrallaan, koska en pidä talvesta. Toisekseen hikoilin niin hulluna, että hiki valui selkää pitkin pakkasellakin. Kolmanneksi minulla oli ihania neuleviittoja, ponchoja ja liivejä, jotka kiedoin masun suojaksi, sitten vielä iso kaulahuivi ja villakangastakki niskaan. Eikä tullut kylmä, vaikka takki olinkin auki.

Alla olevassa kuvassa on neuleviitta, juuri tuollaisia käytin paljon ja talvella kiedoin ne masun ympärille.

Tämän tyyliset vaatteet toimivat oikeastaan koko raskauden. Joustavia pitkiä trikoopaitoja sekä pitkiä neuletakkeja. Jos housut ahdistavat, niin voit laittaa jalkaan paksut legginsit, kun pusero tai neuletakki on riittävän pitkä.


Kamalin ja tyylittömin vaate odottajalle on telttapaita. Se ei korosta masua kauniisti vaan siitä tulee vaikutelma, oletko raskaana vai lihonut ja yrität peitellä mahaasi. Kuten alussa kerroin kasvavaa masua saa ja pitää korostaa vartalonmyötäisillä vaatteilla ;)

Onko pukeutuminen tuottanut tuskaa odotusaikana? Onko tyylisi muuttunut raskauden myötä? Mikä on raskausajan luottovaatteesi?

Tulossa seuraavassa postauksessa: odottajan juhlapukeutuminen.

Kuvat ovat Pinterest taulustani Stylish Pregnancy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti