maanantai 24. marraskuuta 2014

Tyylikkäästi minihameessa

Minihame on ihana, mutta mitä sen kanssa pitäisi pukea? Onko minihameeseen yläikärajaa? Onko minihame vain hoikille? Tässä postauksessa saat vastauksen kaikkiin näihin kysymyksiin sekä ideoita minihameen käyttöön. Oikein puettuna minihameesta saa rennon ja tyylikkään. Sillä mitä minin kanssa yhdistää on väliä.

Rento pusero + mini + balleriinat ovat tyylikäs ja huoleton kokonaisuus. Tämä asu toimii vapaapäivän viettoon ja moneen menoon. Yleensä suosittelen hameen kanssa vain korkokenkiä, mutta minin kanssa voi hyvin käyttää matalia.

Kun kengät ja sukkahousut ovat saman väriset saat yhtenäisen kokonaisuuden ja sääret näyttävät pidemmiltä.
Voisiko minissä mennä töihin? Riippuu työpaikasta. Jos työpaikalla on rento dresscode, niin miksipä ei. Ministä saa myös hyvin bisnestyylisen. Työhaastatteluun minihameessa ei kuitenkaan kannata mennä. Työnantaja voi katsoa pahalla lyhyttä helmaa, vaikka olisitkin pukenut hameen kaveriksi paksut sukkahousut.
Voit valita miniisi tyttömäisen hulmuavan kellohelman tai kapean ja niukkalinjaisen kynähame helman.
Säärtä voi vilauttaa pakkasellakin, kun yhdistää miniin saapikkaat ja peittävän yläosan.
Mini menee moneen juhlaan. Voit yhdistää sen kanssa tyylikkäät avokkaat sekä kauniin topin tai T-paidan. Kun vilautat sääriä on yläosan syytä olla peittävämpi.
Jos kuitenkin paljaat sääret arveluttavat sujauta jalkaa paksut sukkahousut, niin olo ei ole "alaston". Musta toimii aina, mutta värikkäät sukkahousut ovat persoonalliset. Jos minin helma on kovin hulmuava ovat paksummat sukkahousut hyvä valinta.
Kuviosukkahousut tuovat kivan säväyksen sääriin.
Onko minihame vain hoikille? Ei, mielestäni kurvikas voi ihan hyvin pukeutua miniin, jos se tuntuu hyvältä.
Yöelämässä ja discoissa toisinaan näkee minihameeseen, saappaisiin ja pieniin toppiin sonnustautuneita naisia. Ei siinä tyylissä sinänsä mitään väärää ole, mutta omasta mielestäni ja stylistin silmin vaikutelma on halpa, mauton ja tyrkky. 
Lady Gaga on ihanan persoonallinen pukeutuja, mutta olisiko paita kuitenkin paikallaan?
Kesällä voi tuntua ihanalta pukeutua mahdollisimman niukasti. Mutta jos vilautat alhaalta peitä ylhäältä. Mielestäni alla oleva kuva paljastaa liikaa jokapaikasta ja on kaukana tyylikkäästä.
Mikä on oikea minihameen mitta? Se mikä tuntuu parhaalta. Muista kuitenkin, että pidempi helma on useimiten parempi kuin vesirajaa hipova roiskeläppä, vaikka omistaisit mallisääret. 
Onko minihameeseen yläikärajaa? Mielestäni ei ole. Jos tunnet olosi hyväksi minissä, niin mikään ei estä sitä käyttämästä. Ja ikähän on vain mielentila ;)

Löytyykö kaapistasi minihame tai kenties useampi? Mitä yhdistät minin kanssa?

Kuvat ovat Pinterest tauluistani. Lisää kuvia taulustani tästä.

3 kommenttia:

 1. Löytyy useampikin minihame ja melkeinpä kaikki hameeni ovat polven yläpuolelle jääviä. Ovatko nyt sitten minejä, vai melkein minejä? Suosin enemmän kynä ja vekkihameita. Ja mitä lyhyempi hame, sen tärkeämpää minkälaiset sukkahousut sen seuraksi valitsee. Leggingsit on aniharvoin käytössä, enkä kesälläkään osaa olla paljain säärin. Onneksi ohuita (kertakäyttö) sukkahousuja saa joka kaupasta. Tummasävyiset kuviosukkahousut sopii yllättävän useaan asuun. Kylmänä vuodenaikana sitten paksut sukkahousut esim. mokkasaappaiden kanssa. Yleensä käytän matalapohjaisia kenkiä (ballerinoja, loafereita). Sukkahousujen skaala ulottuu 20 denieristä 200:aan, ja kylmillä keleillä neule- tai esim. fleecesukkahousut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että hameita löytyy kaapista :) minin ns. virallinen mitta on puoleen reiteen laskeutuva hameen helma, myös sitä lyhyemmät lasketaan mineiksi. Sukkahousuja voi myös pukea kahdet päällekkäin, varsinkin kylmällä. Mutta toimivat myös esim niin, että laita mustat sukkahousut ensin ja vedä siihen päälle esim. värikkäät pitsisukkahousut.

   Sohvi

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Olen kyllä kokeillut talvella kerrospukeutumista sukkahousuilla, mutta en vielä tuota pitsisukkahousujuttua. Täytyy syksyllä testata, kun villakangashamekausi alkaa. Viime talvet olen pärjännyt paksuilla palmikkosukkahousuilla, jotka useimmiten sinapinkeltaiset tai sitten luumu.

  VastaaPoista