tiistai 21. tammikuuta 2014

Värillä on väliä

Oletko koskaan miettinyt miksi joku tietty väri saa sinut näyttämään väsyneeltä ja sairaalta, kun taas joku toinen väri saa sinut hehkumaan ja näyttämään upealta? Värillä on väliä ja se kyllä pitää paikkansa. Musta on aina muotia ja se sopii kaikille, väärin. Se sopii kasvoja vasten vain 12% suomalaisista, jotka ovat ns. talvi-ihmisiä. Värianalyysin mukaan ihmiset jaetaan kahteen ryhmään: kylmät ja lämpimät. Kylmän värimaailman edustajia kutsutaan kesäksi ja talveksi. Lämpimän värimaailman edustajia kutsutaan kevääksi ja syksyksi.


Kesäihmisen tunnistaa vaaleasta ja kuulaasta ihosta. Iho on ns. punapohjainen. Silmät ovat siniset/siniharmaat ja hiukset maantienharmaat/vaalean/keskiruskeat ruskeat. Kesäihminen ei juurikaan rusketu. Kesän värimaailma koostuu pehmeistä puuterisista pastellisävyistä.



Talvi-ihminen on ns. lumikki eli iho on kuulas ja vaalea. Hiukset ovat luonnostaan tummat, jopa mustat tai ihan vaaleat. Silmät ovat siniset tai ruskeat. Talven värimaailma koostuu voimakkaista väreistä. Talvi on ainut, jonka värikartasta löytyy musta.


Kevätihmisen hiuksissa on punapigmenttiä. Iho on ns. keltapohjainen ja siihen voi tulla pisamia. Kevät myös ruskettuu helposti. Silmät ovat siniset tai vihreät.Kevään värimaailmasta löytyy kirkkaita ja heleitä värejä kuten korallia ja omenan vihreää.


Syksyihmisen piirteitä ovat ruskeat silmät ja punapigmentti hiuksissa. Syksy ruskettuu helposti. Iho on keltapohjainen kuten keväällä. Syksyn värikartta koostuu lämpimistä ruskan sävyistä.
(värikartat facefactoryn sivuilta)

Viime kuussa vierailin kolleigani Kati Vasellin luona värianalyysissa.
Värianalyysiin mennään ilman meikkiä ja hiukset peitetään myssyn alle. Beuty Coloursin värianalyysi tehdään ihon värin perusteella, joten se ei muutu missään vaiheessa. Alla olevassa kuvassa kasvojani vasten on kesäihmisen värikartan liila. Väri saa ihoni näyttämään hyvältä ja rauhalliselta.

Alla olevassa kuvassa on talvi-ihmisen värikartasta purppura. Kuten näkyy ihoni näyttää kirjavalta ja silmänaluset tummilta. 
 Alla olevassa kuvassa on kevään persikka ja kesän roosa.

Oikeat värit saavat kasvot sekä koko olemuksen hehkumaan.
Alla olevassa kuvassa okran keltainen on syksyn värikartasta ja se saa kasvoni näyttämään kelmeiltä. Lisäksi poskipuna näyttää kelluvan ihollani, eikä sulaudu meikkiin olenkaan, vaikka se on täysin sama kuin yllä olevassa kuvassa.

Oikea vihreä ja väärä vihreä. Ylemmässä kuvassa olevat värit ovat kesän värikartasta ja taas ne saavat minut näyttämään hyvältä ja fressiltä. Kun taas alla olevassa kuvassa oliivin vihreä on syksyn värikartasta. Väärä väri saa minut näyttämään väsyneeltä ja taas poskipuna kelluu iholla.
 Kuten aiemmin kerroin musta sopii vain 12% suomalaisista. Minulle se ei sovi suoraan kasvoja vasten, sillä olen värimaailmaltani kesä. Kuten kuvasta näkyy musta ei tuo mitään hehkua iholleni.
Alla olevassa kuvassa kesän värimaailmaa.
Värianalyysi ei siis suinkaa ole mitään hömppää. Jos et ole varma omista väreistä, kannattaa varata aika värianalyysiin. Oikeilla väreillä tuot itsesi upeasti esille ja korostat parhaita puoliasi. Väärät värit saavat ihon näyttämään samealta, kirjavalta ja väsyneeltä. Varsinkin tähän vuoden aikaa valtaosa käyttää mustaa paljon. Kun iho on kalpea ja olo väsynyt ja siihen yhdistetään musta suoraa kasvoja vasten, se vain korostaa entisestään väsynyttä ilmettä. Värianalyysin jälkeen värien yhdistely on helppoa, sillä saat mukaasi värikartan, josta löytyy valtava määrä sinulle sopivia värejä. Kun kaikki värit ovat samasta väripaletista saat upeita ja tyylikkäitä väriyhdistelmiä, eivätkä ne riitele keskenään.
Onko joku teistä käynyt värianalyysissa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti