sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Ihanat kiharat muotoiluraudalla

Olen ennenkin hehkuttanut kuinka monikäyttöinen laite muotoilurauta (suoristusrauta) on. Yhdellä laitteella saa suoristuksen, erilaisia kiharoita, tyvikohotuksen ja voit taivuttaa latvoja. Laite sopii monen mittaiselle hiukselle. Käyttö on hyvin helppoa, muistat vain, että laite pitää olla koko ajan liikkeessä. Ystäväni suostui malliksi tähän postaukseen. Kuten kuvasta näkyy hiuksista löytyy hyvin pituutta. Hiusten on oltava kuivat ja puhtaat parhaan lopputuloksen takaamiseksi. Harjaa hiuksen ja suihkuta hiustyypillesi sopivaa lämmönsuoja suihketta kauttaaltaan hiuksiin. Muotovaahto ja suoristusrauta eivät kuulu yhteen! Muotovaahto ei kestä niin kovia lämpötiloja, se palaa kiinni hiuksiin sekä laitteeseen.

Valitse hiuksillesi sopiva lämpötila. Aloita hiusten kihartaminen alhaalta ja etene ylöspäin. Hiukset kannattaa jakaa osioihin klipseillä, näin niitä on helpompi hallita.

Ota hius raudan väliin ja pyöräyty rautaa 360 astetta ympäri, niin että latva jää ylös ja vedä. Toinen vaihtoehto on laittaa rauta pystyyn, hiusosio väliin ja pyöräytä 180 astetta ympäri. Näin saat erilaisia kiharoita.

Anna kiharoiden jäähtyä. Jos harjaat tai nyit kuumaa kiharaa se suoristuu ja lässähtää. Käsittele koko tukka ja vasta lopuksi voit haroa sormilla kiharat auki tai harjata ne.

Halusin kampaukseen lisää volyymia, joten käsittelin vielä hiukset tyvikrepparilla, näin ei vältimme tupeeraamisen.


Valitsin 180 astetta lämpötilaksi, sillä mallin hiukset olivat hennot ja vaalennetut. Remingtonin raudoissa on mukana lämmön suojapussukka, mihin voi kuuman laitteen suoraan sujauttaa.
 

Lopuksi vielä harjasin kiharat kunnolla auki. Näin saatiin ihanat luonnonkiharat.

Tällä tavoin on myös helppo pidentää hiustenpesu väliä. Pari päivää hiuksia voi pitää auki, sitten niitä voi laittaa ponnarille sekä muodikkaalle söherönutturalle.

Jos suunnittelet muotoiluraudan hankkimista kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:
- "hyvää ei saa halvalla" laitteen ei tarvitse maksaa maltaita, 50-100€ saa jo hyvän raudan.
- keraaminen rauta
- lämmön säätö mahdollisuus
- rauta ei saa "tukistaa" vaan hiuksen pitää liusua hyvin raudan välissä
- kelluvat levyt (levyt joustavat, kun painat ne yhteen) tällöin hius liusuu kuin unelma raudan välissä. Kelluvat levyt eivät ole välttämättömät, mutta olen itse käytännössä olen huomannut, että useimmissa hiuksissa ne toimivat paremmin.
- omalle hiustyypille sopiva rauta (nykyään raudoista löytyy erilaisia ominaisuuksia)
- automaattinen virran katkaisu. Ei ole välttämätöntä, mutta tuo turvallisuuden tunnetta arkikiireessä.
-  automaattinen verkkovirran vaihto, näin voit hyvillä mielin ottaa laitteen reissuun mukaan. Tämä ominaisuus ei varsinaisesti vaikuta käyttöön, mutta paljon matkusteleville on must.
Yhtä oikeaa merkkiä ei ole. Itse olen tykästynyt Remingtonin hiustenmuotoilulaitteisiin, sillä niissä täyttyvät kaikki yllä mainitut ominaisuudet. Ko. merkki myös antaa pisimmän laitetakuun: 5 vuotta.

Mitä ohuempi, hentoisempi ja käsitellympi hius on on suositeltavaa valita alla 200 asteen lämpötila. Mitä paksumpi ja karheampi hius on sitä suurempi lämpötila tarvitaan hiuksen muotoiluun. Yleisesti ottaen suoristamiseen, taivuttamiseen ja kohottamiseen riittää 180-200 astetta. Kun hiusta aletaan kihartamaan, se on ns. äärimuokkausta ja siitä syystä vaatii korkeamman lämpötilan, 210-230 astetta. Mikäli hius on hyvin hento kiharat syntyvät alle 200 asteen lämpötilallakin. Korkkiruuvia, laineita, biletukkaa... Kaikki tämä onnistuu yhdellä laitteella. Mitä tiukempaa kiharaa haluat, niin sitä pienemmissä osioissa hiukset on vietävä raudan läpi.
Olen hyvin usein kuullut asiakkailtani komentin "käytän vain 160 astetta, ettei hiukseni vaurioidu kuumuudesta. Vedän saman hiusosion monta kertaa raudan läpi." Tämä on yleinen harhaluulo. Muotoiluraudalla on tarkoitus saada hius yhdellä vedolla haluttuu muotoon. Jos valitaan liian matala lämpötila esim. 160 astetta ja viedään sama hiusosio, vaikkapa kolme kertaa raudan läpi, niin lämpörasitus on kolme kertaa suurempi eli 480 astetta.
Hauskoja hiustenmuotoilu hetkiä!

2 kommenttia:

  1. Todella kiva ja hyödyllinen juttu! Olen aina todella käsi laittamaan omaa tukkaa, mutta tästä innostuneena on pakko testailla jälleen suoristusraudan kanssa. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Eipä kestä :) helppoja hiusvinkkejä on luvassa lisää.

    VastaaPoista