perjantai 31. tammikuuta 2014

Kokemuksia rakennekynsistä

Rakennekynnet ovat nyt olleet kovasti puheenaiheena lehdissä ja somessa. Paljon on tullut negatiivista komenttia niiden vaaroista ja haitoista. Itselläni on useamman vuoden kokemus kynsistä näin asiakkaana ja ajattelinkin jakaa sen teille.

Minulla kynsilakka-allergia. Herkityin kynsilakoille ja monille muillekin kemikaaleilla meikkikoulu aikana 8,5 vuotta sitten. Uskon, että herkistymiseen saattoi vaikuttaa myös se, että samoihin aikoihin asuntoni kylpyhuoneessa todettiin kosteusvaurio ja hometta löytyi. Vielä vuosienkin jälkeen, kun olin jo muuttanut pois asunnosta ja kokeilin lakata kynsiäni kasvoihin ja kaulaan nousi välittömästi kamalat ihottumaläiskät.

Omat kynteni ovat ovat lyhyet ja kasvavat hitaasti. Ne näyttävät aika kurjilta, kun en voi käyttää kynsilakkaa. Niinpä päätin kokeilla rakennekynsiä. Tästäkin sain kuulla varoituksia, kuinka voisi tulla allerginen reaktio. Selvitin asiaa millaisia geelejä löytyy ja mitä eroa on akryylilla ja tavallisella geelillä. Päädyin kokeilemaan LCN geelikynsiä. Hieman jännitti ja hirvitti, että mitä jos en voikaan niitä pitää. Mitään reaktiota ei kuitenkaan tullut ja sain kauniit kynnet. Kynnet myös pysyivät kauniina noin 5 viikkoa ja tehtiin seuraava huolto. Myönnän jäin koukkuun :) ensimmäisistä rakennekynsistä on nyt aikaa 7 vuotta. Minulla on siis ollut 7 vuotta putkeen rakennekynnet. Olen saanut kuulla sitäkin, että omat kynnet menevät piloille ja haurastuvat yms. Nyt olin ensimmäistä kertaa 7 vuoteen 2 kuukautta ilman kynsiä ja tässä tulos.
Yllätyin kyllä todella omien kynsieni kunnosta. Ne olivat yllättävän hyvät, eivätkä katkeilleet/lohkeilleet sen enempää kuin ennenkään. Ja huom. en poistanut rakennekynsiä oikeaoppisesti vaan ne kasvoivat ylipitkiksi, minkä jälkeen nypin ne pois. Näin ei saisi tehdä, sillä omasta kynnestä lähtee samalla kerros.
Työssäni esiinnyn paljon ja meikkaajana käteni ovat koko ajan esillä, joten kauniit kynnet ovat mielestäni ehdoton piste iin päälle. Minulla on myös atooppinen-iho ja geelikynsillä ei voi raapia yhtä kovasti kuin omilla, sillä geelit eivät ole niin terävät.
Rakennekynsissä tykkään enemmän kokoväristä, sillä ne näyttävät luonnollisilta. Kyllähän kynsien huolto maksaa joka kuukausi, mutta mielestäni omalla kohdallani kynnet ovat joka sentin arvoiset. Kaikki nämä vuodet olen käynyt samalla tekijällä Cream Beautyssa. 
Joten siis mielipiteeni rakennekynsistä on se, että kun käy ammattilaisella, joka käyttää oikeita tuotteita ei omille kynsille käy kuinkaan.
PS. en poistanut rakennekynsiä edes synnytyksen ajaksi, eivätkä ne haitanneet mitenkään laitteita/koneita. Millaisia kokemuksia teillä on rakennekynsistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti