perjantai 24. lokakuuta 2014

Miten pukeutua pikkujouluihin?

Juhlakausi alkaa, ihanaa! Pikkujoulu kausi starttaa lokakuun lopussa, mutta mitä päälle juhliin? Kimaletta tietysti! Ei siihen päästä varpaisiin tarvitse pukeutua, mutta ripaus kimalletta kynsissä tai mekossa tuo juhlan tuntua. Tyylikäs pikkumusta toimii aina ja sitä on helppo asustaa monella tapaa. Mutta muitakin juhlavaatteita löytyy. Pitääkö pikkujouluissa noudattaa juhlaetikettiä? Riippuu pikkujouluista, ovatko ne työpaikan vai kavereiden järjestämät? Kokosin alle hieman kuvia ja ideoita.

Klassinen pikkumusta on vartalonmyötäinen suorahelmainen kotelomekko, mutta se voi ihan hyvin olla A-linjainen. A-linjainen helma toimii lanteikkaalla, kapeampi helma taas sopii paremmin kapea lanteiselle. Jos haluat lisää pituttaa, valitse kengät ja sukkahousut samaa väriä. Myös mekko voi olla samanvärinen, mutta silloin on syytä yhdistää jotain muutakin väriä asuun, ettei kokonaisuus näytä tylsältä. Korkokengät ovat aina tyylikkäät ja naiselliset. Jos minulta kysytään ne ovat ainoat oikeat kengät, mutta matallissakin voi juhlia. Jos haluat ajatella jalkojasi aloita ilta koroissa ja vaihda matalat myöhemmin.
Pikkujouluihin ja muuhunkin juhlapukeutumiseen voi hakea vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä. Kuten alla olevassa kuvassa 20-luvun charleston tyyli on sexy ja naisellinen. Mutta muista: älä vilauttele liikaa. Jos paljastat ylhäältä, peitä alhaalta ja toisinpäin. Näin kokonaisuus pysyy tyylikkäänä. Jos paljastaa ylhäältä sekä alhaalta lopputulos on halpa, mauton ja tyrkky.
Mekko on aina juhlavampi kuin housut. Mutta jos et viihdy mekossa ei siihen ole pakko pukeutua. Hyvin istuvat housut yhdistettynä tyylikkääseen pitsi/sifonki puseroon toimivat. Jos pikkujoulut ovat heti töiden jälkeen vaihtopaita ja korut on helppo pakata mukaan ja vaihtaa töissä. 
Kimallejakku on ihanan juhlava (itse käytän näitä arkenakin). Siihen voi yhdistää yksinkertaisen pikkumustan tai housut ja puseron. Alla olevaksi vaatteeksi kannattaa valita tumma sävy, koska se korostaa kimalletta.

Kultaa vai hopeaa? Kummasta pidät enemmän? Jos ihosi on punapohjainen valitse hopea, jos taas ihosi on keltapohjainen kulta pukee sinua paremmin. Muista: kultaa ja hopeaa ei saa yhdistää päällekkäin, valitse jompikumpi!
Jumpsuit on helppo ja tyylikäs vaate. Se toimii arjessa sekä juhlassa, koska sitä on helppo muunnella. Jos haluat erottua massasta valitse päällesi jotain värikästä. Valtaosa juhlijoista valitsee sen mustan mekon. 
Asu voi olla yksinkertainen ja silti juhlava. Juhlavuutta saa lisättyä asusteilla (koruilla, laukulla, kengillä)
Kirjekuorilaukku kuuluu juhlaan. Juhlalaukun ei ole pakko olla kirjekuorimallinen, pääasia, että se on pieni ja siro. Suuret laukut ovat arkikäyttöön. Mielestäni pitsi ja tylli kimalteen lisäksi kuuluvat juhlaan.
Näyttävät asusteet saavat yksinkertaisenkin asun näyttämään upealta.
Suomalaiset ovat joskus turhan vaatimattomia ja arkoja pukeutumisen suhteen, joten mitäpä jos räväyttäisit juhliin kerrankin kunnolla?
Näyttävä asu ei koruja kaipaa
Liikaa kimalletta? Ei suinkaan, mitä enemmän strassia sitä vähemmän stressiä ;)
Joskus olen kuullut stailatessani lausahduksen en voi pukeutua siihen ja siihen, koska olen tämän ikäinen. Pyh, ikä on vain mielentila! Kuten alla olevasta kuvasta näkyy pikkumusta, kultainen jakku sekä kimalleverkkosukkahousut näyttävät upeilta.
lisää stailauskuvia tästä.
Kynnet ovat asuste. Itse olen tänään menossa pikkujouluihin ja kävin tietysti laitattamassa kimalletta kynsiini. En välitä koruista, joten kynnet saavat kimaltaa.

Seuraavassa postauksessa kerron vinkkejä juhlameikkiin.
Postauksen kuvat ovat Pinterest tauluistani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti