keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Vartalotyypit: A-vartalo

Puhun usein pukeutumisen yhteydessä vartalotyypeistä. Naisten vartalot jaetaan seuraavanlaisesti: A-vartalo, Y-vartalo, H-vartalo, X-vartalo, O-vartalo. Seuraavissa postauksissa tulen esittelemään teille kunkin vartalotyypin. Aloitan A-vartalosta, sillä sitä tyyppiä edustavat useimmat suomalaiset naiset.

A-vartalon (päärynävartalon) tunnistat näistä:
- sirompi ylhäältä, kurvikkaampi alhaalta
- kurvikas kapea vyötärö
- peppu on naisellisen pyöreä
- pyöreät reidet
- useimmiten rinnat ovat pienet (mutta poikkeuksiakin löytyy)
- hartialinja on yleensä pehmeän "pyöreä" ja siro, mutta jos A on kovin urheilullinen voi hartialinja olla kulmikkaampi (kulmikas A)

Monissa pukeutumisoppaissa suositellaan A-vartalolle pyllyn piilottelua, mutta itse olen sitä mieltä, että jos on sinut vartalonsa kanssa, niin miksi pitäisi piilotella? En tarkoita, että pitäisi pukeutua paljastavasti tai makkarankuoriin, vaan voi pukeutua vartalonmyötäisiin hyvin istuviin vaatteisiin. Ja sitäpaitsi peppu on pop.

Pukeutumisessa A-vartalon kannattaa korostaa kapeaa vyötäröä. Yläosaan voi pukea reilusti asusteita: runsaita koruja, kauniita huiveja, puseroissa voi olla röyhelöitä ja takissa muhkeat kaulukset. Jos haluat tasapainottaa vartalon mittasuhteita valitse housuostoksilla liehukelahkeiset housut ja A-linjainen hame. Prässit tuovat pituutta ja virtaviivaisuutta. Jos haluat korostaa lantion kurveja valitse suoralahkeiset housut ja kynähame tai tulppaanihame. Kietaisumallinen mekko ja pusero korostavat upeasti vyötäröä. Rypytykset olkapäillä, poletit ja olkatoppaukset tuovat lisää "massaa" ylävartaloon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti