keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Tyylikäs pukeutuminen ei kokoa katso

Viime viikolla kuulin taas lauseen, jonka olen kuullut usein ennenkin: "pukeutuisin tyylikkäästi ja muodikkaasti, jos olisin laiha, nuori ja kaunis" En tiedä kuka moisen lauseen on keksinyt, mutta henkilökohtaisesti ja stylistina olen sitä mieltä, että tyylikkäällä pukeutumisella ei ole mitään tekemistä vaatekoon kanssa. Ikä on vain mielentila ja jokaisessa ihmisessä on jotain kaunista. Muoti ja tyyli ovat kaksi eri asiaa.


Omalla kohdallani vaatekoko ja paino on vetänyt melkoista vuoristorataa vuosien varrella: parikymppisenä olin kokoa 36-38 ja raskauden jälkeen olin paisunut kokoon 48. Joten tiedän todellakin omakohtaisesta kokemuksesta, että tyylikkäästi ja upeasti voi pukeutua koosta riippumatta. Aikaa siihen meni, että hyväksyin uudet muotoni ja olinkin monta kertaa dieetillä. Kunnes tulin siihen tulokseen, että haluan nauttia elämästä ja onnellisuuteni ei ole vaatekoosta kiinni. Ylimääräiset kilot karisivat itsestään, kun lopetin diettailun ja aloin harrastamaan liikuntaa siksi että siitä tulee hyvä olo, en siksi että on pakko. Vaatteilla on aina ollut minulle suuri merkitys ja niin tässäkin tapauksessa: oikeanlaiset kauniit vaatteet auttoivat itsensä hyväksymisessä.


Suomalaiset ovat toisinaan turhan arkoja pukeutumisen suhteen. Musta löysä trikoovaate voi tuntua turvalliselta ja sinne voi piiloutua, mutta ikävä kyllä se ei näytä hyvältä. Ja se kertoo juuri sen, että haluat piiloutua ja peitellä itseäsi. Miksi kurveja pitäisi peitellä? Kun korostaa pukeutumisella parhaita puoliaan, "ne ei niin parhaat puolet" jäävät vähemmälle huomiolle. Tämä ei suinkaan tapahdu sillä turvallisella virttyneellä neuleella, vaan väreillä ja kuoseilla ja ennen kaikkea hyvin istuvilla vaatteilla. Kaikkien ei tarvitse mahtua samaan muottiin. Kun löydät parhaat puolesi, niin lakkaat murehtimasta niitä toisia.

Olen sitä mieltä, että oikeanlaiset vaatteet ja asusteet tekävät hyvän fiiliksen ja nostavat itsetuntoa. Jokunen vuosi sitten olin usein väsynyt katonaisten yöunien takia ja välillä mielikin oli maassa. Kun puin päälleni suosikkimekkoni, vedin jalkaan korkokengät ja meikkasin niin kummasti mielialakin nousi hetkessä nollasta sataan. Arki voi olla juhlaa kauniilla vaatteilla. Pukeudu itsesi, älä muiden takia.


Ketjukauppoihin on tullut vuosien varrella lisää pluskoon vaatteita, mutta edelleen mielestäni valikoima on turhan suppea ja väritön. Kuosit ovat usein myös kammottavia ja vaatteet telttamaisia trikoorättejä. Valmistajat eivät huomio sitä, että myös pluskokoisilla naisilla on erilaisia vartalotyyppejä, kaikki eivät suinkaan ole O-vartaloita kuten oletetaan. Onneksi ihania pikkuliikkeitä löytyy, jotka tarjoavat upean vaatevalikoiman. 

Huonosti nukutun yön jälkeen tekee helposti mieli vetää päälleen musta poolo ja tennarit, sitten onkin koko loppu päivä myös piloilla. Samalla vaivalla voi pukeutua punaiseen mekkoon ja korkokenkiin ja pelastaa päivänsä. ;) 

Kokosin Pinterestiini Curvy Girls Fashion taulun. Käy kurkkaamassa ja poimi vinkit! Upeita naisia, eikö totta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti