sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kengät kesämekkoon

Ihanaa, kun on kesä ja voi pukeutua kauniisiin kepeisiin mekkoihin. Mutta millaiset kengät sopivat parhaiten kesämekon kanssa? Kokosin alle muutaman kuvan erilaisissa kengistä. Kuten olen aiemminkin todennut poseeraaminen ei ole vahvuuteni, joten pahoittelut samoista ilmeistä ja asennoista :)

Söpöt balleriinat toimivat mekonkin kanssa. Voit valita ne sävy sävyyn muun vaatetuksen tai asusteiden kanssa.
Korkokengät ovat ainoat kengät, jotka pidentävät ja tuovat ryhtiä koko olemukseen. Ne myös saavat sääret näyttämään upeilta. Mielestäni korkkarit ovat ainoa oikea valinta mekon kanssa. Jos jalkasi väsyvät helposti koroissa kannattaa valita korkokengät, joissa on platformia eli korokepohjaa päkiän alla. Silloin jalan kulma ei ole yhtä jyrkkä kuin tavallisissa korkkareissa.
Jos jalat väsyvät korkeissa koroissa ovat kiilakorot hyvä vaihtoehto. Niissä paino jakautuu tasaisemmin eivätkä jalat kipeydy.
Jos edessä on pitkä päivä suosittelen suvajauttamaan laukkuun vaihtokengät. Itse lähden aamuisin liikkeelle useimmiten matalissa kengissä ja vaihdan vasta töissä korot.
Helteellä ei juurikaan tee mieli laittaa kenkiä jalkaan. Kauniit sandaalit ovat tällöin oikein hyvä vaihtoehto.
Terveyssandaalit ovat varmasti mukavat jalassa, mutta ne ovat rumat, epätyylikkäät ja pilaavat kokonaisuuden täysin. Myös Crocsit menevät tähän kategoriaan.
Remmikengät  voivat tuntua mukavilta, mutta ne lyhentävät ja leventävät. En valitsisi näitä.
Vaikka värikkäät tennarit ovatkin kovasti olleet muodista ja ne ovat mukavat jalassa en yhdistäisi niitä kesämekon kanssa. Tennarit lyhentävät  ja leventävät. Ainoa mekko, jonka kanssa tennarit voi yhdistää on rento trikoomekko tai farkkumekko.
Kesäkuumalla jalat hikoilevat tavallista enemmän varsinkin umpinaisissa kengissä. Tähän löytyy apu vauvatalkista tai jalkadödöstä. Näitä kun sirottelee varpaisiin ja kenkiin kengät pysyvät pidempään raikkaina. Kannattaa myös käyttää avokassukkia. Samoja kenkiä ei kannata käyttää joka päivä, sillä kenkä väsyy ja levähtää. Lisäksi kengät saattavat alkaa haisemaa pahalle, kun samoissa kengissä hikoillaan joka päivä ilman sukkia.

Kun käyttää uusia kenkiä ensimmäistä kertaa rakko voi tulla hyvinkin helposti. Kokeilin tänä kesänä ensimmäistä kertaa Compeedin rakkopuikkoa ja se TOIMII! Puikko tekee iholle suojaavan kalvon, eivätkä kengät hierrä. Toimii myös muuten sisäreisissä. Itselläni on ainakin se ongelma, että reidet hinkkaavat inhottavasti yhteen, jos ei ole sukkahousuja. Compeedia vain kerros reisiin, niin iho pysyy ehjänä :) (Vauvatalkki pitää kropan raikkaana kuumalla päivällä, kun sitä sirottelee hikoileville alueille)

2 kommenttia:

 1. Hyviä neuvoja! Mistä muuten on peräisin tuo ihana mekkosi? :)

  - Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mekko on Lindexiltä alkukesästä ostettu.

   Poista