maanantai 7. huhtikuuta 2014

Milloin viimeksi pesit hiusharjasi?

Milloin viimeksi tarkastelit hiusharjojasi ja kampojasi lähietäisyydeltä? Kun hiuksia harjataan irtoaa päänahasta kuolleita ihosoluja. Jos hiukset ovat likaiset tai niissä on muotoilutuotteita tarttuvat nekin hiusharjaan ja kerääntyvät sinne likana. Jos samalla harjalla harjataan likaista ja puhdasta tukkaa vuoronperään tarttuu puhtaisiin hiuksiin harjasta likaa. Alla olevassa kuvassa kammassa näkyy valkoista "klähmää". Se tulos likaisten hiusten kampaamisesta sekä muotoilutuote kertymistä.

Aika ällöttäävää vai mitä?
Kampa on kauttaaltaan hyvin likainen.

Tämä harja on saanut violetin säväyksen. Hiuksissa on ollut violettia colour maskia, joka harjatessa on tarttunut harjaan. Harjan reunoilla näkyy valkoisia kohtia, jotka ovat likaa ja muotoilutuotteita.

Tästä harjatasta löytyi kivoja yllätyksiä, jos katsot tarkasti keskelle näet pieniä klimppejä harjaksissa. Ne ovat luutavasti jotain muotoilutuotetta ja irronneet hiuksia harjatessa.
Myös hiusklipseihin kertyy helposti hiusväriä, likaa ja muotoilutuote jäämiä. Ylempi klipsi varisinkin on hyvin klähmäisen näköinen ja saanut violetin säväyksen.

Mitä siis tehdä, jos harjat ja kammat näyttävät tältä? Ratkaisu on jämäkkä kynsiharja ja fairy.

Pisara fairya kynsiharjaan ja jynssäämään. Lika irtoaa helposti ja tehokkaasti. Kuten näkyy, nuo pienet ruskeat "pallerot" klipsejen edessä vaahdon joukossa ovat niistä irronnutta likaa. Yöh..
Jynssää kampaa harjasten suuntaisesti niin lika varmasti irtoaa kunnolla.


Jos suoristusrautasi näyttää tältä se tarkoittaa sitä, että olet luutavasti käyttänyt rautaa likaisiin hiuksiin tai hiuksissa on ollut muotoilutuotteita, jotka eivät sovi raudan alle. On tärkeää käyttää suoristinta puhtaisiin hiuksiin, niin rauta kestää hyvänä monta vuotta. Lämmönsuojasuihkeesta ei jää rautaa jälkiä. Jos hiuksissa on esim. muotovaahtoa tai hiuslakkaa se palaa kiinni hiuksiin sekä rautaan. Muotovaahto ei kestä näin kovia lämpötiloja ja hiuslakkaa ei ole tarkoitettu käytettäväksi kuumien laitteiden kanssa. Suoristusraudan puhdistaminen on haasteellista ja rautaa ei voi kastella. Keraamiset levyt ovat kuin teflon pannu, niitä ei saa raapia tai naarmuttaa, jos pinta rikkoutuu vahingoittaa se hiuksia. Voit kokeilla raaputtaa likaa reunoilta varovasti kynnellä. Mutta jos rautasi näyttää tältä kannattaa hankkia uusi :)

Tadaa! Puhasta on! Voimaa saa kyllä hieman käyttää näitä jynssätessä.

Colour maskikin irtoaa harjasta perusteellisella jynssäämisellä. Harja on vielä vähän märkä pesun jäljiltä. Kannattaa jättää harjat kuivumaa pyyhkeen päälle piikit pyyhettä kohti.

Ei klimpin klimppiä ja klipsitkin loistavat taas puhtaina :)
Tältä siis näyttivät työvälineeni tavaratalo kampauskeikan päätteeksi. Aikamoista vai mitä. Jos hiusharjasi on vanha etkä ole sitä koskaan pessyt se voi näyttää hyvinkin samalta kuin nämä.

Milloin viimeksi pesit hiusharjasi ja kampasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti