lauantai 15. maaliskuuta 2014

Toimiva vaatekaappi: yksi mekko, monta asukokonaisuutta

Kukapa ei haaveilisi toimivasta vaatekaapista. Toimiva vaatekaappi syntyy siitä, että vaatteita on helppo yhdistellä toisiinsa ja yhden vaateen ympärille pystyy kokoamaan monta erilaista asukokonaisuutta. Mielestäni naisten pitäisi käyttää enemmän mekkoja, sillä ne ovat paitsi naisellisia, myös monikäyttöisiä. Moni arastelee mekon käyttöä talvella. Voin kokemuksesta kertoa, että pikku pakkasella mekossa ei tule kylmä, kun puet kahdet paksut sukkahousut tai legginsit päällekäin, laitat saapikkaat ja polvipituisen takin. Kesämekkoa ei tietenkään talvella kannata käyttää, mutta paksummasta kankaasta valmistetut mekot toimivat kesät talvet.

Tässä yksi esimerkki toimivasta vaatekaapista: Mekosta on moneksi.

(ps. kuvaan yleensä muita, enkä itse poseeraa, joten pahoittelut epäluonnollisista ilmeistä ja samoista asennoista ;))

Päälläni on Andiatan mekko. Kietaisumallinen mekko on edukseen vartalolleni, sillä se korostaa vyötäröä ja on mukava päällä. Polvipituus pidentää ja hoikentaa. Tälläistä mekkoa voi käyttää kesät talvet, arjessa ja juhlassa. Materiaali ei myöskään rypisty: matkaajan unelma.

Trikoopusero on helppo pukea mekon alle. Trikoopuseroita on hyvä olla kaapissa muutama erivärinen. Jakulla mekosta saa bisneshenkisemmän. Huivi tuo runsautta ja väriä yläosaan.




Siisti neuletakki korvaa jakun. Korkokengät saavat sääret näyttämään hyviltä mekon kanssa. 

Kuinka mukavalta tuntuukaan pukea pitkäneuletakki ja balleriinat mekon kanssa? Kuten kuvasta näkyy NE EIVÄT näytä hyviltä. Pitkä neuletakki saa yläosan näyttämään pidemmältä, jalat lyhyiltä ja vyötärö katoaa kokonaan. Ballerinat myös lyhentävät ja paksuntavat sääriä. Kokonaisuus on hompsuinen ja väsynyt.




Nahkatakin hankkimista suosittelen kyllä kaikille. Se toimii niin ulkotakkina, kuin sisätakkina. Siisti nahkatakki korvaa jakun ja se kestää vuosikausia.
Mekon päälle voi myös pukea paidan. Paita on sama kuin ylemmässä kuvassa mekon alla. Kerrospukeutuminen Suomen sääolosuhteissa on suotavaa. Kun materiaalit ovat kevyitä ei tule tukala olo. Leveä vyö korostaa vyötäröä.
Huivin sitomisohjeen löydät tästä.
Irtokaulukset ovat in. Tämä karvakaulus on suosikkini, sillä se toimii niin monen jakun ja neuletakin kanssa. Kun kengät ja sukkahousut ovat samanväriset ne pidentävät sääriä ja luovat yhtenäisen vaikutelman.
Töistä suoraan juhliin? Vaihtamalla sukkahousut ja kengät saat jo ihmeitä aikaan. Huivin, pikkulaukun, korut ja boleron voi pakata työlaukkuun mukaan, ne eivät paljon tilaa vie. Juhlahuivin sitomisohjeen löydät tästä.

Hiuspannalla, iltalaukulla, käsikorulla ja kenkien vaihdolla saadaan tyylikäs coctail-asu. Juhlabolero on helppo heittää niskaan, jos tulee kiire juhliin. Kun iho kuultaa läpi vaikutelma on sexy ja naisellinen. Paljetit lisäävät juhlavuutta. Bolero korostaa vyötäröä, sillä se loppuu kapeaa kohtaan vartalolla.


Huivia ei ole aina pakko sitoa. Pitkä huivi pidentää ja hoikentaa. Värikäs huivi piristää asua.

Neuletakin VÄÄRÄ pituus. Tämä neuletakki loppuu lantion leveimpään kohtaa. Se lyhentää ja leventää, lisäksi vyötärö katoaa kokonaan. Suoran mallinen ja pitkä neuletakki voi tuntua turvalliselta, mutta se ei sovi mekon kanssa, eikä myöskään toimi leveälanteisella.
Minulla neuletakin oikea pituus on noin pyllyn päälle. Tässä mallissa takki on edestä lyhyempi, se keventää paksua neuletta. Vyö neuletakin päällä korostaa vyötäröä.
Boleroita on hyvä olla vaatekaapissa useita erivärisiä. Ne toimivat monen vaatteen kanssa ja niitä voi käyttää ympäri vuoden. Bolero ei vie juurikaan tilaa käsilaukussa. (sukkahousuni ovat ihonväriset, jostain syystä ne näyttävät keltaisilta kuvassa.)

Ei kuosia kuosin päälle, mutta jos kuosit eivät riitele keskenään niitä voi yhdistellä.  

Takin oikea pituus? Tressitakin/villakangastakin olisi hyvä olla saman mittainen mekon kanssa. Jos takki on muutaman sentin lyhyempi se ei haittaa.
Saitko ideoita? Nyt kipin kapin vaatekaapille ;) 
Kuvat otettiin Tampereen Andiatassa Tuomiokirkonkatu 33, 33100 Tampere. Mekko ja suurinosa vaatteista on sieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti