keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Garbo Vintage

Eksyin tänään jälleen vintage liikkeeseen. Olin asiakkaani luona Ullanlinnassa. Olen havainnut jo useaan kertaa, että sieltäpäin kaupunkia löytyy mitä ihanempia pikku liikkeitä ja kahviloita. Tällä kertaa eksyin liikkeeseen nimeltä Garbo Vintage. Astuin sisään ovesta ja sieltä aukesi täysin oma pikku maailma. Katselin suu auki ihastuksesta. Liikkeessä oli ihana tuoksu, charleston musiikki soi ja liike oli täynnä toinen toistaan upeampi mekkoja, kenkiä, laukkuja, päähineitä... 20-lukua löytyi paljon, 40-lukua, 50-lukua, 60-lukua, upeita juhlapukuja... Ah, voi että rakastan näitä menneitä vuosikymmeniä! Ennen naiset ja miehetkin pukeutuivat niin tyylikkäästi ja upeasti. Naiset käyttivät mekkoja ja hattuja. Ja panostivat itseensä ihan eritavalla kuin nykyään. Miksi oi miksi, näin ei enää ole? Mitä ihmettä ihmisille on tapahtunut?? Kuljetaan tylsissä farkuissa ja neuleissa ja kaikki ostetaan perus henkka maukasta ja onlysta. Vaatteet ja kengät ovat myös aika huonolaatuisia nykypäivänä. Itse voisin ostaa lähes kaikki vaatteeni ja asusteeni vintage liikkeistä. (heti kun mahdun niihin ;)) Menneinä vuosikymmeninä naiset ovat olleet todella pieniä ja kapea vyötäröisiä. Vintage vaatteista huomaa kuinka ennen tehtiin laadukkaampaa työtä. Mekot ja kengät ovat uudenveroisia, eikä käyttöjälkiä edes huomaa. Nykypäivän perus lindex-vaatteita ei todellakaan voisi säilyttää 60 vuotta, ne nuhraantuvat muutaman pesun jälkeen.
Garbo Vintagessa liikkeen tuotteet ovat suoraan Englannista, yhdestä suosikki maastani ;)

Liikkeestä löytyi myös häänurkkaus erikseen. Vanhin hääpuku oli 1900-luvulta. Aivan ihana, silkkiä ja pitsiä. Huntuja oli jos jonkinlaisia, kenkiä ja hansikkaita. Olen kyllä erittäin tyytyväinen omaan huntu ostokseeni edellisestä liikkeestä. Mutta Garbosta löysin jotain niin ihanaa. Katseeni osui oviaukon yläpuolelle, jossa oli somisteema ihanat pöyheät enkelin siivet. Aidoista sulista! Liikkeen omistaja oli todella mukava ja mielyttävä. Siivet eivät olleet kaupan, mutta ihastelin niitä niin, että sain ostaa ne <3 I'm so so so happy :)


Mekko ja kampaus sopisivat paremmin siipien kanssa. Minulla on jo monta suunnitelmaa siiville, niistä kerron myöhemmin ;)

Mikäli olet kiinnostunut vingatesta, rakastut tähän liikkeeseen! Garbo Vintagelta löytyy myös nettikauppa, mutta kannattaa vierailla liikkeessä jos vain mahdollista. Se on elämys ;) Kun astuin ulos pakkaseen tuntui kuin olisin tippunut takaisin todellisuuteen ja tylsyyteen. Olisin halunnut kääntyä takaisiin liikeeseen ja olla siellä loppu päivän pukuja sovitellen ja omistajan kanssa rupatellen.

Garbo Vintage sijaitsee osoitteessa Kapteeninkatu 3, hki. www.garbovintage.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti