tiistai 31. tammikuuta 2012

Wedding underwear

Pukeutuminen lähtee alusvaatteista. Tämä asia on ollut selvä jo vuodelta nakki. Ja tämä pätee myös hääpuku ostoksilla. Periaatteessa ensin pitäisi hankkia alusvaatteet, mutta jos et yhtään tiedä millaisen puvun aiot hankkia niin katsasta ensin puku ja sitten vasta alusasu. Jossakin puvuissa yläosa on niin korsetti, ettei alle tarvitse pukea edes rintaliivejä, tämän sain itse huomata pukuja sovitellessani. Joten en siis vielä ole hankkinut alusvaatteita hääpukuni alle. Mielessäni olin tietysti jo suunnittelut hankkivani upean alusasusetin korsettia myöten, mutta ehei. Molempien pukujeni yläosat ovat korsettimaisia, joten alusasu korsetti sinne on turha enää tunkea.


Talven alusasu mallisto on mielestäni ollut hieman ankea monissa liikkeissä. Onneksi huomenna alkaa helmikuu ja kevään mallistoja alkaa pikku hiljaa tulemaan kauppoihin. Silloin tämä tyttö säntää alusasu ostoksille.

Mielestäni häitä varten on ehdottomasti hankittava kokonaan uudet alusvaatteet sekä uusi tuoksu.





 Ja tietysti sukkanauha! Muistakaa, että sukkanauha on tapana heittää vieraille. Jos olet hankkinut upean sukkanauhan et välttämättä halua luopua siitä, joten ratkaisu on hankkia heittosukkanauha erikseen.


Taisin jo aiemmin kertoakin, että minulle tehdään mittatilaus sukkanauha ;). Heittosukkanauha on sitten tietysti erikseen aivan kuten kimpuissani. Oma kimppu ja heittokimppu.

maanantai 30. tammikuuta 2012

Tapahtui tänään

Olimme kävelyllä Kruunuhaassa ystäväni Virven kanssa ja katsastelimme vapaita liiketiloja. Kävelimme eteenpäin, kun silmiini sattui Quality Second Hand -liike. Kuten olen jo aiemmin kertonut olen hulluna ko. liikkeisiin, sillä koskaan ei tiedä mitä löytöjä voi tehdä kun astuu sisälle. Ja löytöjä todellakin tehtiin ;)

 Ihana hattu ja mekko suoraan 40-luvulta


 Sovittelimme Virven kanssa molemmat tätä upea päähinettä ja minua jäi hieman harmittaan kun en sitä ostanut..

 Quality Second Handista löytyy niin arki kuin juhlavaatteita, asusteita myöten.



 Quality Second Handista löytyy laadukkaita ja todella hyväkuntoisia vaatteita. Hinnat ovat edullisia ja mitään henkka maukka vaatteita ei myydä vaan merkkituotteita.

 Miten joku voi luopua näin ihanista vaatteista ja asusteista???!!!

 Liikkeestä löytyi myös 2 hääpukua.



 Tattaraa! Bongasin tämän ihanan pannan, jota voisin häissäni käyttää, 3€! ja käyttämätön.

Miss Bridezilla! Huntu löytyi myös. Onnistuin bongaamaan tämän ylähyllyltä, joku on tätä joskus kerran käyttänyt suurena päivänään ja minäpä ostin sen. :) En ole ennen huntua kokeillut ja tähän ihastuin heti :) Huntu ulottuu maahan saakka.



Kannaatta piipahtaa tässä liikkeessä  valikoimaa löytyy sekä miehille että naisille. Osoite Snellmaninkatu 25, 00170 Helsinki. www.tuuliatuu.fi

Yhdet messut ohi, toiset edessä

Viikonloppu hurahti nopeasti Lahden häämessuilla. Kuvissa edustettuna Häät-lehti sekä Malongo&Rombouts espresso Oh Disco kone.


Mieheni työntouhussa :)


Ja minä...

Tulevana viikonloppuna olemme Tampereen Häämessuilla samalla setillä. Tervetuloa!

torstai 26. tammikuuta 2012

Messu viikonloppu tulossa!!!

Hei arvon lukijat, viikonloppuna kannattaa suunnata Lahteen, sillä Lahden hää&juhlamessut ovat la-su klo 10-17. Itse olen tietysti paikalla ja tarjoilen kahvia Häät-lehden standillä upeilla ZINZINO kahvikoneilla. Tulkaa ihmeessä maistamaan MAAILMAN PALKITUINTA KAHVIA ja tutustumaan myös Häät-lehteen. Uusi numero ilmestyy ensi kuussa. www.haat.fi. Tuolta saitilta myös saatte pian lukea minunkin kirjoituksiani ;) Ja mainokseni Sohvin Salongista löytyy tulevan lehden palvelutarjonnasta.
http://www.haajuhlamessut.com/
www.zinzino.com

Häät -lehti & Häät.fi Cc1
Meritullinkatu 11 K
00170 HELSINKI
puh. (09) 260 0470
www.haat.fiMukana osastolla:
Zinzino/Quality Promotion
puh. 044 511 0100
www.zinzino.com
www.qualitypromotion.fi
sohvi.nyman@qualitypromotion.fiZinzinon helppokäyttöiset espressokeittimet ja laadukkaat kahvit tuovat kahvilan tunnelman omaan keittiöösi.
Lisää espressokeitin lahjatoivelistalle!

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kukkatapaaminen

Hääkukat - done!



Eilen tapasimme hääkukka floristimme. Hän on floristimestari Pirjo Koppi. Tapasin Pirjon pari viikkoa sitten häämessuilla. Hänellä oli ihana pinkki standi, joka erottui edukseen muista. Ihanaa, kun jälleen joku on samalla aaltopituudella :) Myhäilimme tyytyväisinä mieheni kanssa, kuinka hyvin meille on löytyneet samanhenkiset hääyhteistyö kumppanit. Kaikkien kanssa on alusta asti kemiat toimineet.
Miksi koko ajan jauhan tästä? Siksi, että on hyvin tärkeää, että kemiat toimivat ihmisten kanssa, jotka tekevät hääpäivästänne onnistuneen ja ikimuistoisen. Miettikää kuinka kamalaa olisi jos esim. pitopalvelu, floristi tai sormusliike ei ymmärtäisi toiveitanne...!


Esittelimme Pirjolle hääleike kirjaamme ja pääsimme heti yhteisymmärykseen millainen kimppu minulle tulee. En paljasta vielä, mutta siitä tulee ennennäkemätön ;) Sulhaselle upea viehe sekä bestmaneille ja kaasoille. Kyllä, myös kaasoille, sillä en halua heille perinteisiä kimppuja. Ja tietysti meidän pikku 3-vuotiaalle miniviehe. Saapa nähdä kauanko se tulee rinnassa pysymään ;)



Hääjuhlamme on tropiikin keskellä upeassa Gardeniassa, joten juhlapaikkaa emme kukilla koristele. Kirkon koristelua olemme pohtineet puolin ja toisin. Pirjo ehdotti meille kukkapylväitä alttarin luokse ja ne voidaan ottaa mukaan juhlapaikkaan. Täydellistä.
Toisaalta olisi ihana koristella kirkko upeasti, mutta kukkakoristeet pitäisi ottaa pois heti meidän vihkimisen jälkeen, sillä en halua että kukaan muu käyttää meidän kukkia. Kirkosta meillä onkin vielä pähkäiltävää, sillä emme ole osanneet vielä päättää kirkkoamme ja siksi meillä onkin 2 kirkkoa varauksessa. Toivottavasti kirkkovaraus henkilökunta ei lue tätä ;) Teemme päätöksen lähiviikkoina, promise :).



Tapaaminen Pirjon kanssa oli oikein mielyttävä ja naurun täyteinen. Nyt meillä onkin sitten lähes kaikki kunnossa, huokaisi mieheni kun lähdimme kotia kohti.
Lisää tietoa floristimestari Pirjosta löytyy www.pirjokoppi.com.

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Ruokamaistiaisia

Eilen tapasimme tulevan pitopalvelumme. Aloittimme jo viime vuoden puolella pitopalvelun etsimisen. Lähetimme tarjouspyyntöjä 7 pitopalveluun ja vastaus tuli vain 3. Siis haloo! Tämä oli kyllä aika yllätys, että kaikki eivät edes vaivautuneet vastaamaan. Tuli semmoinen fiilis et just ette sit halua uusia asiakkaita.
Yhdestä pitopalvelusta tuli kuukauden kuluttua vastaus ja menu oli aivan surkea porsaan kaslerpihviä sinappiomena kastikkeessa + lisukkeet, eikä muuta ja hintakin oli aika kova. Ei kiitos! Yhdestä vastattiin, että emme tee alle 60 hlö häitä. Meillä on vieraita 50. Mielestä siinä ei kovin suurta eroa ole et onko 50 vai 60.

Yhdestä pitopalvelusta saimme vastauksen samana päivänä ja kemia tuntui toimivan samantien. Kerroimme ettemme halua mitään perus lihapullia ja perunoita. Saimme 2 menu vaihtoehtoa ja pidimme molemmista, joten ne yhdistettiin. Hinta myös oli kohdillaan ja toiveemme huomioitiin. Alusta asti kemia ja yhteydenpito toimi erittäin hyvin. Jokaiseen mailiimme saimme vastauksen samana päivänä. Juuri tälläisestä palvelusta minä pidän, sillä olen hyvin malttamaton enkä jaksa odotella vastauksia viikko tolkulla.

Eilen sitten tapasimme, saimme ruokamaistiaisia ja juttelimme tulevasta Suuresta Päivästä. Me haluasimme ehdottomasti saada maistiaisia tulevista ruuista etukäteen, niin hääpäivänä voimme olla hyvillä mielin kun tiedämme ruuan maistuvan :) Tämä ei varmasti kaikkien parin mieleen juolahda, lähteä ruokamaistiaisille etukäteen. Suosittelen kyllä kaikille! Se on hauskaa ja taas yksi stressin aihe vähemmän :).

Meillähän on siis alusta asti ollut sääntö, häistä ei stressata. Mutta mutta, eilenkin mieheni joutui taas muistuttamaan minua, että muista meidän ei pitänyt stressata. Kyllä se tästä :)

Oli ihanaa tavata pitopalvelu jo hyvissä ajoin ja huomata, että ollaan samalla aaltopituudella :) Pitopalvelumme on Pitopalvelu Susan Ruusunen. Lisää tietoa: www.pitopalvelususan.fi. Voin lämpimästi suositella jo tässä vaiheesta. Tapaamisesta jäi todella hyvä fiilis meille kaikille :)

torstai 19. tammikuuta 2012

Hääpuku sovitus vol 2. Juhlapuku Bella

Ystäväni Virve kertoi minulle juhlapuku Bellasta, joka sijaitsee Pitäjänmäessä. Liikkeessä oli aivan ihania prinsessamekkoja ja hinnat hyvin edulliset. Juhlapuku Bellasta saa morsiuspuvun 300-600€. Tuolla hinnalla voi hankkia vaikka kaksi pukua ;). Liikkeellä ei ole varsinaisia aukioloaikoja vaan aika sovitukseen/pukujen katseluun varataan sähköpostilla. Olin jo etukäteen katsellut netistä puku valikoimaan ja bongasin kaupan upeimman prinsessamekon. Tämä mekko oli rakkautta ensi silmäyksellä. Rakastuin pukuun samantien, enkä olisi millään halunnut riisua sitä pois päältäni. Koko ei ollut täysin oikea, mutta puku istui lähes täydellisesti.


 Onko tämä tuleva hääpukuni? Sitä en paljasta. Edessä on vielä puku sovituksia. Löysin Bellasta myös upean lyhyen hääpuvun. Se sopisi täydellisesti suunnitelmaani: vaihtaa illaksi kevyempi mekko, jolla on helpompi myös tanssia ja josta ihanat pitisisaappaani näkyvät.


Bellassa on nopeat toimitusajat. Jos kokoasi ei löydy varastosta se tilataan ja toimitusaika on 4-6 viikkoa. Palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Suosittelen! Juhlapuku Bella sijaitsee osoitteessa Kutomotie 18 B, Pitäjänmäki. www.juhlapukubella.fi

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Mekko sovitus vol 1. Boutique Sanja

Kävin noin viikko sitten elämäni ensimmäistä kertaa hääpuku sovituksessa. En tiennyt yhtään mitä odottaa ja vähän jännittikin. Liike oli Boutique Sanja Punavuorenkatu 5. Liike oli pieni ja tyylikäs. Hääpukuja löytyi monen mallisia ja hintaisia. Yllätys, että iskin silmäni kaupan kalleimpaan pukuu, jota ei liikkeessä ollut sillä hetkellä. Olin vain katsellut nettikatalogia etukäteen. Sovitin paria pukua, ne olivat upeita prinsessamekkoja, mutta mihinkään on ns. rakastunut. Olen miettinyt, että hääpukuni pitää olla rakkautta ensi silmäyksellä.

En ole ennen tullut ajatelleeksi kuinka intiimi tilanne hääpuvun sovitus on. Riisuiduin sovituskopissa ja puin alushameen ylleni. Liikkeen omistaja Sanni auttoi puvun päälleni. Minua vain nauratta kun Sanni oli pää helmani alla suoristamassa tyllikerroksia. Aloin vain miettimään, että jos olisi kovin ujo niin mitähän siitä sovituksesta tulisi.



Ensimmäinen mekko saatiin päälleni ja se mahtui jopa kiinni..! Olen viime aikoina tuntenut itseni kovin lihavaksi ja olen päättänyt pudottaa muutaman kilon ennen kesäkuuta. Yllätyin siitä kuinka painava puku oli. Kävelin liikkeessä ja kompastuin mekkoon vähän väliä. Huh, tämähän on taitolaji liikkua hääpuvussa.

Minulla on ollut selvä visio siitä millainen pukuni pitää olla, mutta liikkeessä menin ihan sekaisin, sillä löysin monta upeaa erityylistä pukua. Alan olla entistä vahvemmin sitä mieltä, että pukuja pitäisit olla 3. Kirkkopuku, päiväpuku ja iltapuku. Häät ovat vain kerran elämässä, joten päivästä pitää ottaa kaikki irti ja toteuttaa toiveensa.




Valkoisen sävyjäkin on useita. Sovitin kerman väristä, norsunluun valkoista ja vitivalkoista. Vitivalkoinen sopii minulle parhaiten. Sama juttu hunnuissa. Bongasin hunnun johon oli liimattu timantteja ja ihastuin heti.

Loppukomentti: Boutique Sanjassa oli erittäin ystävällinen ja asiantunteva palvelu. Olin ainoa asiakas liikkeessa joten sain rauhassa katsella ja pyörähdellä mekko päällä. Nyt ymmärrän miksi sovitukseen kannattaa varata aika etukäteen. Iso plussa liikkeen myöhäisestä aukiolosta, liike on avoinna klo 20 saakka.
Sanni myös lupasi selvittää minulle mistä saan pitsisaappaat. Ja kertoi, että voi tehdä minulle sukkanauhan mittatilauksena, kun valittelin valmis sukkanauhojen kiristävyyttä. Arvosta juuri tälläistä henkilökohtaista palvelua. Suosttelen :) www.sanja.fi

tiistai 17. tammikuuta 2012

Häämessut

 Viikonloppuna järjestettiin wanhassa satamassa hää&rakkaus messut. Kävimme siellä mieheni kanssa ja koko päivä hurahti nopeasti. Oli helpottavaa huomata kuinka hyvällä mallilla hääsuunnittelumme käytännössä on. Vielä hiotaan vain yksityiskohtia. Vaikka välillä on meinannut paniikki iskeä niin messuilla tuli helpottunut ja innostunut olo :). Suosittelen ehdottomasti jokaiselle parille vierailua häämessuilla, sillä sieltä saa hyviä ideoita ja voi tehdä edullisia messuostoksia. Seuraavat häämessut ovat ensi viikolla Lahdessa la&su. Itse olen tietysti paikalla blogia kirjoittamassa sekä tarjoilemassa maailman palkituinta kahvia messuvieraille.

Sormukset ovat hyvin olennainen osa naimisiin mentäessä. Meillä on pikku sormus pulma: vasenta nimetöntäni koristaa jo 2 sormusta ja haluan kolmannen, mutta sormeen ei mahdu. Miehelläni on 1 leveä sormus ja hän haluaa toisen sormuksen. Eksyimme Aurifaberin standille ja siellä sormus pulmamme ratkaistiin. Minun sormukseni yhdistetään ja koristellaan ja mieheni sormukseen istutetaan mustia timantteja. Ihanaa kun ongelmamme ratkaistiin eikä arviohinnatkaan päätä huimanneet. Tämä liike sijaitsee Tampereella osoitteessa Itäinenkatu 3B ja Ideaparkissa.

Vierailimme now and forever standilla ja tutkimme heidän katalogiaan. Heidän nettikaupastaan löytyy todella laaja valikoima kutsukortteja, menukortteja, paikkakortteja, viinipullo etikettejä, timantteja, ilmapalloja yms... Täältä aiomme tilata kaiken yllämainitun ja paljon muutakin. Now and foreverin kautta voi myös tilata servietit omalla painatuksella.  Huippua!
Nämä ja paljon muuta löytyy osoitteesta www.nowandforever.fi

 Ylläoleva kakkukoriste sopisi meille, morsian ostoskassit käsissä ;) minähän tiettävästi olen shoppailuhullu. Mutta meillä on jo koriste hankittu. Sen tulette näkemään myöhemmin.


 Now and foreverilta saa kaiken tilattua omien värimieltymysten ja teeman mukaan.

 Ihastuin myös tähän kakkukoristeeseen. Eihän kakun päällä aina tarvitse ihmisparia olla, voihan se olla vaikka sormuspari.



Messuilta löytyi monen pukuliikkeen standi ja muutamista napsinkin kuvia.

 Boutique Sanja löytyy osoitteesta Punavuorenkatu 5. Kävin siellä mekkosovituksessa viime viikolla. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa. Liike oli pieni ja rauhallinen sekä hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Yllä ystäväni Kaisa Boutique Sanjan puvussa.

Miehille tyylikkäitä juhlapukuja tarjoaa mm. Frakkipalvelu Nam. Osoite Mannerheimintie 43B.

 Sulhasen ei todellakaan tarvitse pukeutua perus mustaan pukuun vaan miehillekin löytyy runsaasti vaihtoehtoja.
Kukat on meillä vielä valitsematta, mutta paikka johon menemme ne tilaamaan on jo selvillä: Floristimestari Pirjo Koppi



Kimpun valitseminen on yllättävän vaikeaa, sillä valinnanvaraa on niin paljon.